x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Cutremur de 7,3 la graniţa dintre Iran şi Irak. Bilanţul a ajuns la peste 348 de morţi

VIDEO - Cutremur de 7,3 la graniţa dintre Iran şi Irak. Bilanţul a ajuns la peste 348 de morţi

13 Noi 2017   •   14:17
VIDEO - Cutremur de 7,3 la graniţa dintre Iran şi Irak. Bilanţul a ajuns la peste 348 de morţi

Peste 348 de oameni au murit în Iran şi Irak şi mii de oameni au fost răniţi în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,3 pe scarea Richter care s-a produs la graniţa dintre Iran şi Irak, duminică seara, scrie The Guardian.

Agenţia de presă din Iran, Irna, a anunţat că numărul persoanelor decedate a ajuns la 341, luni, în timp ce 5,953 de persoane au fost rănite, în urma cutremurului care a lovit provincia de vest a ţării, la ora locală 21.20, duminică. Oficialii locali au anunţat că numărul persoanelor decedate poate creştere, pe măsură ce se efectuează operaţiunile de salvare.

Mai mult de 70.000 de persoane au nevoie de adăpost, potrivit organizaţiei Semiluna Roşie din Iran.

Cea mai afectată provincie a fost Kermanshah. Mai multe de 236 de persoane au murit în oraşul Sarpol-e Zahab, la 16 kilometri de graniţa cu Irak.

În Irak, în urma cutremurului, au murit şapte persoane şi au fost rănite alte 535, toate în partea de nord a ţării, în regiunea semiautonomă Kurdistan, potrivit ministrului de interne.

Cutremurul cu magnitudinea de 7,3 a fost localizat la 30 de kilometri în afara oraşului irakian Halabja şi s-a produs la o adâncime de 23,2 kilometri, potrivit celor mai recente măsurători efectuate de US Geological Survey.

×
Subiecte în articol: iran irak granita cutremur victime