x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO. Imagini tulburatoare arată cum erau trataţi, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, soldaţii care sufereau şocuri traumatice

VIDEO. Imagini tulburatoare arată cum erau trataţi, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, soldaţii care sufereau şocuri traumatice

09 Noi 2012   •   09:41
VIDEO. Imagini tulburatoare arată cum erau trataţi, în timpul celui de-al doilea Război Mondial, soldaţii care sufereau şocuri traumatice

Imaginile tulburatoare adunate de britanici şi publicate în Daily Mail arată realitateă îngrozitoare din timpul Primului Război Mondial, care pentru mulţi, acesta nu s-a încheiat încă.

Agitaţie incontrolabilă, coşmaruri terifiante şi convulsii severe au fost primele simptome devastatoare suferite de mulţi soldaţi al Primului Război Mondial care au suferit şocuri traumatice in urma razboiului. Până la sfârşitul războiului, peste 80.000 de oameni care au îndurat ororile luptei, au dus o altă luptă pentru a reveni la normalitate.

Multe din victimele care au suferit acest şoc, au fost tratate dur pentru că, simptomele lor nu erau înţelese ori erau văzute ca un semn de slăbiciune. În mai multe unităţi medicale, în loc de a primit îngrijiri adecvate, mai multe victime au îndurat traume cu diferite tratamente dure cum ar fi izolarea sau terapia prin soc electric.

Însă, într-un spital din Devon, doctorul Hurst a folosit alte tratamente precum hipnoza, masajele sau tratamentele dietetice, acesta fiind capabil să vindece aproximativ 90% din soladaţii care au suferit şocuri traumatice.

Tratamentul pentru cei care au avut acest şoc a fost inventat în anul 1917 de către un ofiţer medical, Charles Myers. În cel de-al doilea Razboi Mondial acest tip de şoc traumatic s-a numit '' şoc post-traumatic'' şi în urma tratamentului inventat de doctor in anul 1917, efectele erau mult mai blânde.





×
Subiecte în articol: explozie soc razboi tratament