x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO ÎN PREMIERĂ: Imagini filmate din spațiu cu atacurile din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center

VIDEO ÎN PREMIERĂ: Imagini filmate din spațiu cu atacurile din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center

07 Mar 2014   •   14:07
VIDEO ÎN PREMIERĂ: Imagini filmate din spațiu cu atacurile din 11 septembrie 2001, de la World Trade Center

Un material video, filmat din spaţiu, din perioada care a urmat atacurilor de la 11 septembrie 2001, va fi difuzat integral la televiziunea britanică pentru prima dată, de către Channel 4, la sfârşitul acestei luni, relatează The Guardian, conform Agerpres. Imaginile video, în care se vede cum un nor uriaş de fum iese din locul unde se aflau turnurile de la World Trade Centre, au fost filmate de pe Staţia Spaţială Internaţională, de către astronautul Frank Culbertson.

La câteva ore după atac, Culbertson a aflat că prietenul său Chic Burlingame era unul dintre piloţii ucişi în atacuri, după ce avionul său fusese deturnat de terorişti.

În filmul de pe Channel 4 - parte a unui sezon de programe despre spaţiu, care dezvăluie viaţa de zi cu zi a astronauţilor - Culbertson este arătat intonând la trompetă, în acea zi, acordurile care marchează sfârşitul zilei pentru personalul militar american, în semn de omagiu adus prietenului său.

Deşi, anterior, NASA dăduse publicităţii, în 2011, clipuri scurte din filmul care înfăţişa atacurile de la New York, pentru a marca a zecea comemorare a acestora, filmul întreg - în care apar comentariile lui Culbertson, alături de omagiul adus de către acesta prietenului său - nu a fost difuzat până în prezent.

×