x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Încă o explozie a spulberat zidurile unui bloc din China

VIDEO - Încă o explozie a spulberat zidurile unui bloc din China

01 Oct 2015   •   12:38
VIDEO - Încă o explozie a spulberat zidurile unui bloc din China

O explozie a avut loc joi într-o clădire rezidenţială în oraşul chinez Liuzhou, situat în provincia Guangxi (sud), la o zi după exploziile unor colete-capcană în aceeaşi localitate soldate cu moartea a cel puţin şapte persoane, au relatat media de stat, citate de agenţia DPA.

Explozia a survenit în jurul orei 08:00 (00:00 GMT), spulberând cărămizi din clădirea cu şase etaje, potrivit agenţiei Xinhua. Nu există deocamdată relatări privind eventuale victime. Poliţia şi pompierii s-au deplasat la locul exploziei.

Cel puţin 55 de persoane au fost rănite şi două sunt date dispărute ca urmare a mai multor explozii survenite miercuri după-amiază, a precizat Xinhua. Circa 17 explozii, care au avut loc în zona Liucheng din Liuzhou, au fost provocate de explozibili ascunşi în colete, a indicat poliţia locală, citată de media chineze.

Un bărbat în vârstă de 33 de ani din Guangxi, pe nume Wei, a fost arestat, fiind suspectat c-ar fi provocat exploziile. El ar fi angajat alte persoane pentru a ajuta la distribuirea coletelor-capcană, a precizat poliţia, fără să facă vreun comentariu despre posibila motivaţie a suspectului, menţionând că o anchetă este în curs de desfăşurare.

Filiala din Liuzhou a companiei de stat China Post şi-a suspendat până sâmbătă toate serviciile de livrări de colete poştale. Poliţia a avertizat, de asemenea, populaţia să nu primească colete aduse de persoane străine sau pe canale neoficiale.

Explozibili şi mici bombe artizanale sunt folosite cu regularitate în disputele personale sau de ordin profesional în unele părţi din China în cadrul a ceea ce mass-media numeşte atacuri de răzbunare.

Lant de explozii in China

×