x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) Incident rasist în Australia. O franțuzoaică, amenințată cu moartea pentru că a cântat în limba ei, în autobuz

(VIDEO) Incident rasist în Australia. O franțuzoaică, amenințată cu moartea pentru că a cântat în limba ei, în autobuz

20 Noi 2012   •   14:53
(VIDEO) Incident rasist în Australia. O franțuzoaică, amenințată cu moartea pentru că a cântat în limba ei, în autobuz

Un comediant australian a publicat o filmare făcută într-un autobuz din orașul Frankston, în care o franțuzoaică este înjurată și amenințată cu moartea de ceilalți călători.

"O fată a început să cânte în franceză, iar alta, din fața autobuzului, i-a strigat să tacă și a început să scandeze: ”Australia, Australia”. Aproape toți călătorii din autobuz i-au ținut isonul. Apoi un bărbat care vorbea la telefon a început s-o înjure”, a povestit Mike Nayna, cel care, de la acest punct, a început să filmeze scena.

Unii călători s-au oferit să-i dea bărbatului care înjura bere, țigări ba chiar și un cuțit pentru a se ocupa de franțuzoaică.

Apoi, un alt bărbat, care avea un bebeluș într-un cărucior, a preluat inițiativa, nu doar înjurând-o pe femeie, dar și amenințând-o că dacă nu vorbeșe engleză o să moară.

Același bărbat coboară din autobuz, împingând căruciorul, după care sparge geamul autobuzului din dreptul franțuzoaicei.

În acest moment călătorilor li s-a făcut frică, strigând la șofer să închidă ușile și să pornească.

Mike Naya a publicat filmarea, care arată doar ultima parte a abuzurilor, afirmând că îi este silă de manifestările rasiste ale unora dintre concetățenii săi. 

Incident rasist intr-un autobuz din Australia

×