x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Momentul de groază în care turiști și o echipa a BBC sunt surprinși de erupția vulcanului Etna

VIDEO - Momentul de groază în care turiști și o echipa a BBC sunt surprinși de erupția vulcanului Etna

17 Mar 2017   •   14:02
VIDEO - Momentul de groază în care turiști și o echipa a BBC sunt surprinși de erupția vulcanului Etna

În jur de zece turişti şi jurnalişti au fost răniţi uşor joi de o ploaie de lavă şi de vapori provocată de o explozie la vulcanul Etna, din nou în erupţie în Sicilia (sudul Italiei), potrivit media italiene şi BBC, preluate de AFP. 

Potrivit media italiene, şase dintre răniţi au fost spitalizaţi pentru contuzii şi traumatisme, în special craniene, după această explozie provocată de contactul între lavă şi zăpadă la 2.700 de metri altitudine. 

"Echipa BBC şi mai mulţi turişti au fost afectaţi de o explozie enormă", a povestit pe Twitter Rebecca Morelle, corespondent ştiinţific a BBC venită să relateze despre noua fază de activitate a celui mai înalt vulcan din Europa. 

"Un flux de lavă amestecată cu vapori a provocat o explozie enormă, iar grupul a fost lovit de o ploaie de pietre incandescente şi de vapori. Mulţi sunt răniţi la cap, prezintă arsuri, tăieturi şi contuzii", a adăugat ea. 

 

Etna

×