x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO - Nici Femen nu mai e ce-a fost. O activistă a protestat în faţa statuii de ceară a lui Donald Trump

VIDEO - Nici Femen nu mai e ce-a fost. O activistă a protestat în faţa statuii de ceară a lui Donald Trump

17 Ian 2017   •   16:38
VIDEO - Nici Femen nu mai e ce-a fost. O activistă a protestat în faţa statuii de ceară a lui Donald Trump

O activistă a mişcării feministe Femen a pătruns la ceremonia de dezvăluire a statuii reprezentându-l pe Trump la Muzeul de Ceară din Madrid arătându-şi sânii, în semn de protest faţă de cel care va fi învestit vineri noul preşedinte al SUA şi faţă de convingerile lui patriarhale, relatează marţi EFE. 

Femeia s-a desprins dintre cei care asistau la prezentarea figurii de ceară a lui Donald Trump, între-n scenariu decorat cu steagurile SUA, covor roşu şi baloane. La un moment dat femeia şi-a dat jos sacoul şi s-a postat în faţa statuii în sânii goi, strigând: 'grab patriarchy by the balls' în engleză şi apoi în spaniolă. 

Ea avea scris cu litere negre pe piept 'grab back', iar pe spate 'grab patriarchy by the balls', drept aluzie la fraza pronunţată de Trump 'Grab them by the pussy'. 

Trump a folosit pe ton machist această afirmaţie împotriva femeilor în timpul campaniei sale pentru alegerile prezidenţiale din SUA, suscitând o amplă polemică. 

Personalul muzeului a încercat să o acopere pe activistă, mai întâi cu şapca roşie de pe statuia înfăţişându-l pe Trump, iar apoi cu sacoul pe acesta îl aruncase pe jos. Femeia a fost până la urmă scoasă din sală, nu înainte însă ca ea să atingă organele genitale ale statuii de ceară. 

Organizaţia feministă a revendicat actul de protest cu mesajul: "FEMEN a prins de genitale statuia de ceară a lui Trump din Madrid! GRAB PATRIARCHY BY THE BALLS'.

AGERPRES

 

×