x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe (VIDEO) O monitoare şcolară jignită până la lacrimi de elevii ei a primit 60.000 de dolari din partea internauţilor care au văzut acest film

(VIDEO) O monitoare şcolară jignită până la lacrimi de elevii ei a primit 60.000 de dolari din partea internauţilor care au văzut acest film

21 Iun 2012   •   11:44
(VIDEO) O monitoare şcolară jignită până la lacrimi de elevii ei a primit 60.000 de dolari din partea internauţilor care au văzut acest film

Utilizatorii retelelor de socializare Reddit, Twitter, Facebook etc au strans in mai putin de o zi peste 60.000 de dolari, care vor fi trimisi drept consolare pentru femeia care apare in filmul de mai jos.

Totul a inceput cand Max Sidorov, un student candadian, a dat peste acest filmulet in care Karen Klein, o monitoare scolara de 68 de ani, este insultata de elevii pe care trebuia sa-i pazeasca in autobuz.

Filmul, postat de unul dintre elevi pe Facebook, arata cum femeia incepe sa planga in timp ce elevii care par a avea 12 sau 13 ani ii repeta continuu ca e grasa, saraca, ca transpira prea mult sau ca are herpes.

Filmul a ajuns pe de Facebook pe Reddit, unde Sidorov a dat de el.

"Am fazut filmuletul si mi-a venit ideea sa o ajut", a declarat studentul pentru LA Times. "Cea mai buna idee mi s-a parut sa strang suficient de multi bani pentru a-i oferi cea mai frumoasa vacanta din viata ei".

Apelul sau a fost postat la 11 dimineata, miercuri, pe site-ul dedicat strangerii de bani pentru cauze caritabile Indiegogo.

"Nu stiu de ce acei copii ar hartui in felul acesta un batran, insa mi s-a parut de datoria mea sa fac ceva bun pentru ea, sau macar sa incerc", a scris Sidorov pe site. "Sa-i oferim un cadou pe care nu-l va uita niciodata - vacanta vietii ei", a adaugat acesta, postand si filmul.

Trei ore mai tarziu, fusesera colectati 1.300 de dolari. In cinci ore se stransese suma propusa - 5.000 de dolari. Filmul cu monitoarea abuzata si ideea de a ajuta-o s-a raspandit, insa, pe retelele de socializare, astfel incat, pana la sfarsitul zilei de ieri, se adunasera deja 60.000 de dolari pentru femeie.

Sidorov a luat legatura cu fiica acesteia, care si-a anuntat mama. Nu s-a luat inca o decizie in privinta folosirii banilor.

Intrebat de ce a avut atat de mult succes aceasta campanie, Sidorov a raspuns:

"Din cauza acelor derbedei. Acesta este adevaratul motiv. Oamenii simt nevoia sa-i apere pe cei aflati in inferioritate si de aceea s-au implicat. Eu am avut o idee buna, insa altii au preluat-o si au extins-o", a mai spus studentul.

×
Subiecte în articol: monitoare scolara campanie online