x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Obama a plâns în faţa staff-ului de campanie

VIDEO: Obama a plâns în faţa staff-ului de campanie

09 Noi 2012   •   13:22
VIDEO: Obama a plâns în faţa staff-ului de campanie

Miercuri dimineaţă, după câştigarea alegerilor, preşedintele Barack Obama a ţinut un discurs emoţionant în faţa sutelor de tineri care au realizat campania sa spunându-le "că vor intra în cronicile istoriei", informează Yahoo News.

"Ceea ce aţi făcut va intra în cronicile istoriei şi se va citi despre asta, iar toată lumea se va minuna. Cel mai important lucru pe care trebuie să îl ştiţi este că traseul vostru abia acum începe. Sunteţi la început. Indiferent de binele pe care îl vom face în următorii patru ani, acesta va păli în comparaţie cu ceea ce veţi face voi în anii ce vor urma", a spus Obama cu lacrimi în ochi la sediul de campanie din Chicago.

Preşedintele SUA  a mai spus că indiferent de deosebiri, neînţelegeri, diferenţe, "toţi avem speranţe comune şi vise comune". "Când vin aici şi mă uit la voi, ceea ce îmi trece prin minte nu este că îmi aduceţi aminte de mine, ci că sunteţi mult mai buni decât mine în multe privinţe. Sunteţi mai inteligenţi, mult mai bine organizaţi, mult mai eficienţi", a spus Obama.

Primul preşedinte de culoare al SUA, adus la putere acum patru ani de fondul unor sloganuri referitoare la "speranţă” şi "schimbare”, a reuşit să-şi convingă compatrioţii că este cel mai potrivit pentru a-i conduce încă patru ani, în ciuda dificultăţilor economice. Niciodată, după precedenta mare criză economică, cea declanşată în 1929, un preşedinte al SUA nu a fost ales pe fondul unei rate a şomajului de peste 7,2%. Un singur democrat, Bill Clinton, a obţinut două mandate pline în fruntea ţării de la încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial.


×
Subiecte în articol: barack obama sua campanie alegeri presedinte