x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIDEO: Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui

VIDEO: Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui

de Mediafax    |    18 Iun 2012   •   10:11
VIDEO: Un fost profesor şi consilier al lui Barack Obama îi îndeamnă pe americani să voteze împotriva lui

Fostul profesor de drept de la Harvard al presedintelui Barack Obama, Roberto Unger, s-a intors impotriva fostului sau student si i-a indemnat in mod public pe americani, intr-o inregistrare postata pe YouTube, sa voteze impotriva lui in noiembrie, informeaza MEDIAFAX.

"Presedintele Obama trebuie sa fie infrant in alegerile urmatoare. A esuat sa promoveze cauza progresista in Statele Unite", afirma, in aceasta postare, Unger, un influent politician brazilian si consilier al lui Obama in 2008. Profesorul, in varsta de 65 de ani, s-a aflat frecvent in contact cu presedintele american, pe telefonul sau Blackberry, in cursul campaniei, dar intre timp a hotarat ca nu mai este de acord cu deciziile acestuia, scrie Daily Mail.

El prezinta o lunga lista de reprosuri la adresa presedintelui, in inregistrarea intitulata "Beyond Obama". Filozoful denunta planurile presedintelui de salvare a economiei bolnave a Americii, afirmand ca politica acestuia consta doar in "incredere financiara si etichete alimentare". "A cheltuit trilioane de dolari sa salveze interese financiare si i-a lasat pe muncitori si proprietari pe propria lor socoteala", este de parere profesorul.

Insa Unger recunoaste ca, in cazul in care candidatul republican Mitt Romney va castiga alegerile, "va exista un cost in numirile (din sistemele) judiciar si administrativ". Dar cele mai dure afirmatii le face la adresa liderului democrat, afirmand ca Obama a "evocat o politica a respectului, insa nimeni nu schimba lumea fara efort".

"Da-le pietelor de obligatiuni ce vor, salveaza nechibzuitii cat timp mai sunt bogati, utilizeaza stimulente fiscale si monetare pentru a compensa absenta oricarei extinderi a consecintelor oportunitatii economice si de educatie, indulceste pilula pierderii puterii cu un pic de corectitudine a impozitarii, desi efectul oricarei asemenea reforme a impozitarii va fi sigur modest", denunta profesorul un rezumat al ultimilor patru ani. Cele mai multe comentarii ale lui Uger par sa il plaseze mult mai la stanga decat pe Obama, dar el insista ca republicanii nu vor fi mai destructivi ca democratii.

Unele dintre remarcile sale vor atinge o coarda sensibila a conservatorilor, in privinta atacurilor asupra eforturilor lui Obama in domeniul reformei sanatatii. "El a subordonat extinderea oportunitatilor economice si educationale problemei importante, dar secundare, a ingrijirilor de sanatate, in credinta gresita ca va scapa de o confruntare", argumenteaza Unger. De asemenea, el sugereaza ca agendele democratilor si republicanilor sunt prea putin diferite, conchizand ca "doar o rasturnare politica poate permite vocii profetiei democratice sa vorbeasca din nou in viata americana".

×
Subiecte în articol: alegeri barack obama vot