x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

01 Iun 2022   •   21:40
Vietnamul dezvoltă primul vaccin comercial împotriva pestei porcine africane

Vietnamul a anunțat miercuri că a dezvoltat cu succes un vaccin împotriva pestei porcine africane, cu scopul de a deveni prima țară care îl va produce și exporta în scop comercial, scrie Reuters.

Pesta porcină africană, una dintre cele mai devastatoare boli ale animalelor de fermă, a fost detectată pentru prima dată în Vietnam în februarie 2019 și a forțat țara să elimine anul trecut aproximativ 20% din efectivul de porci.

Aceasta își are originea în Africa și s-a răspândit în Europa și Asia și a ucis sute de milioane de porci la nivel mondial. Pesta porcină africană este inofensivă pentru oameni.

"Aceasta este o piatră de hotar a industriei veterinare", a declarat ministrul adjunct al agriculturii, Phung Duc Tien. "Cu o imunitate care durează șase luni, vaccinul va fi un scut pentru industria de creștere a porcilor și pentru producția de porci la nivel global."

Vaccinul este în curs de dezvoltare din noiembrie 2019, în parteneriat cu experți din Statele Unite, cu cinci teste clinice desfășurate.

Siguranța și eficacitatea sa au fost confirmate de Serviciul de Cercetare Agricolă din cadrul Departamentului de Agricultură al SUA, a declarat Tien.

"Acest succes deschide mari așteptări, iar spațiul pentru a exporta vaccinul împotriva pestei porcine africane produs în Vietnam este imens", a adăugat Tien.

El nu a oferit un termen pentru momentul în care vaccinul ar putea fi exportat sau o estimare a capacității de producție a țării.

Deși epidemia de pestă porcină s-a diminuat în Vietnam, permițând fermierilor să refacă efectivele de porci, virusul afectează în continuare fermele din unele țări.

(sursa: Mediafax)

×