x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Bout susţine că SUA au încercat să îl recruteze

Viktor Bout susţine că SUA au încercat să îl recruteze

10 Oct 2008   •   00:00
Viktor Bout susţine că SUA au încercat să îl recruteze
Traficantul rus de armament Viktor Bout, arestat în martie în Thailanda, urmează să fie extrădat în Statele Unite. Într-un interviu acordat cotidianului rus Kommersant, citat de RIA Novosti, acesta a declarat că autorităţile de la Washington au încercat să îl recruteze.

NEGUSTORUL MORŢII. "În Africa au început problemele mele. Mai mulţi spioni, în special sud-africani, au fost puşi să mă contacteze şi mi-au propus să povestesc, codificat, ce se întâmplă într-o ţară sau alta", a afirmat Bout. Traficantul rus a declarat că a primit oferte de recrutare: "Da, pentru că lucram cu libienii, şi cu mai multe ţări interesate de americani. Din momentul în care am refuzat să colaborez, o anchetă ONU a fost declanşată, şi au început urmăririle. Toată lumea vrea să vadă în mine un baron al traficului de arme, un negustor al morţii (...) Înţelegeţi, dacă este arestat un şofer de taxi pentru că a transportat persoana nepotrivită, acesta nu va mai profesa mult. În plus, toţi transportatorii livrează arme, nu este o acţiune interzisă, dacă marfa este declarată într-o stare bună".
Bout, fost ofiţer al aviaţiei sovietice care s-a lansat în afaceri, a fost arestat în martie 2006, în Thailanda, în cadrul unei operaţiuni coordonate de Interpol. Justiţia americană, care îl acuză de complot împotriva intereselor SUA şi de complicitate cu Forţele Armate Revoluţionare din Columbia (FARC), încearcă să obţină extrădarea lui Bout. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe