x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Nu avem vreo informaţie care să ne permită sa spunem că Viktor Ianukovici se află în Rusia, spune Kremlinul

Nu avem vreo informaţie care să ne permită sa spunem că Viktor Ianukovici se află în Rusia, spune Kremlinul

de Agerpres    |    26 Feb 2014   •   22:02
Nu avem vreo informaţie care să ne permită sa spunem că Viktor Ianukovici se află în Rusia, spune Kremlinul
Sursa foto: Nu avem vreo informaţie care să ne permită sa spunem că Viktor Ianukovici se află în Rusia, spune Kremlinul

Kremlinul nu dispune de nicio informaţie care să-i permită să afirme că preşedintele ucrainean destituit Viktor Ianukovici se află în Rusia, aşa cum susţin unele media ruse, a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al şefului statului rus Vladimir Putin, citat de Interfax. 'Eu nu dispun de o astfel de informaţie', a afirmat Peskov.

Potrivit agenţiei de presă ruse RBK, Ianukovici s-ar fi aflat într-un hotel de lux din capitala rusă, hotelul 'Ucraina', după care ar fi plecat la un centru de odihnă din regiunea Moscovei. Directorul hotelului 'Ucraina' a dezminţit informaţia într-o declaraţie pentru Interfax.

Preşedintele Comisiei pentru afaceri externe din Consiliul Federaţiei (camera superioară a parlamentului rus), Mihail Marghelov, a dat asigurări că preşedintele destituit nu se află în Rusia. 'Eu ştiu precis că Ianukovici nu este în Rusia şi, în opinia mea, Rusia nu i-ar acorda azil', a declarat parlamentarul rus pentru canalul Russia Today.

Viktor Ianukovici a fugit sâmbătă din Kiev pentru a nu cădea în mâinile protestatarilor şi de atunci nu se cunoaşte locul exact în care se află. Procurorul general adjunct Mîkola Golomşa a declarat anterior că Viktor Ianukovici se găseşte încă în Ucraina. Pe numele preşedintelui demis a fost emis un mandat internaţional de arestare.

×
Subiecte în articol: viktor ianukovici Rusia Kremlin