x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban acuzat că ar fi "pus presiune" pe judecători

Viktor Orban acuzat că ar fi "pus presiune" pe judecători

13 Mar 2013   •   12:08
Viktor Orban acuzat că ar fi "pus presiune" pe judecători
Sursa foto: Cornel Putan/Intact Images

Premierul ungar Viktor Orban a "pus presiune" pe judecători prin remarcile sale făcute în parlament cu privire la o decizie recentă în favoarea furnizorilor de energie, a denunţat miercuri un ales al opoziţiei socialiste Gergely Barandy, citat de agenţia MTI.

 
Într-o scrisoare adresată lui Tunde Hando, şeful Biroului juridic naţional, parlamentarul a făcut apel la sprijin pentru judecători pentru ca aceştia 'să poată lua decizii fără teamă' pe viitor. 
 
Barandy a afirmat că declaraţiile de luni ale lui Orban au conţinut o 'ameninţare indirectă' la adresa judecătorilor "reticenţi în a-şi ajusta deciziile la interesele guvernului'. El a spus că Tunde Hando ar trebui să respingă declaraţia premierului, ce ar putea 'compromite independenţa justiţiei". 
 
Viktor Orban a apreciat luni drept 'scandaloasă' decizia unei instanţe din Budapesta de a anula un decret ce prevedea costuri reduse pentru utilităţi într-un caz iniţiat de distribuitorii de gaz. În context, Gergely Barandy a salutat iniţiativa reducerilor preţurilor pentru utilităţi, dar a apreciat că modul în care acestea se realizează ar trebui să fie "viabil din punct de vedere economic, constituţional şi legitim". 

×
Subiecte în articol: Viktor Orban acuzatie