x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei: "Liderii lumii occidentale sunt cuprinşi de febra războiului"

Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei: "Liderii lumii occidentale sunt cuprinşi de febra războiului"

de Redacția Jurnalul    |    10 Mar 2023   •   14:00
Viktor Orban vrea ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei: "Liderii lumii occidentale sunt cuprinşi de febra războiului"
Sursa foto: Hepta

Premierul Ungariei, Viktor Orban, acuză țările occidentale că sunt cuprinse de "febra războiului" deoarece au livrat armament Ucrainei și cere ridicarea sancțiunilor împotriva Rusiei, scrie EFE.

"Liderii lumii occidentale sunt cuprinşi de o febră a războiului, ţinând discursuri în care cer câştigarea războiului, sacrificii suplimentare şi trimiterea de arme din ce în ce mai periculoase în Ucraina", a afirmat acesta, precizând că Ungaria este "practic singura" ţară europeană care vrea pace, cu excepția Vaticanului.

El acuză că în curând aceste state ar putea trimite și soldați pe frontul din estul Ucrainei. 

Șeful executivului de la Budapesta atrage atenția că, în timp ce Occidentul susține Kievul, Turcia, China și statele africane cer "negocieri de pace", în contextul crizei economice generate de conflict, precum inflația și problemele alimentare. 

Însă Viktor Orban este de părere că țara sa trebuie să-și doteze armata dar să promoveze și pacea pentru ca cetățenii patrioți să o poată apăra.
"A fi pentru pace nu înseamnă că trebuie să fim lipsiţi de apărare", a spus el.

Oficialul ungar atrage atenția că Ucraina va lupta atât timp cât va fi susținută de SUA.
"Americanii îi susţin pe ucraineni care luptă eroic, ceea ce nu scade valoarea eroismului ucrainenilor, dar adevărul este că Ucraina nu poate continua să lupte decât atât timp cât SUA spun da. Odată ce SUA vor spune nu, va urma o încetare a focului", a spus Orban, care a mai ținut să puncteze că rezultatul alegerilor prezidențiale din 2024, din Statele Unite, vor influnța direct conflictul. 

De asemenea, el a cerut din nouanularea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei pentru a se putea redresa economia europeană și a subliniat că Ucraina se va opune în continuare acestora. 
"Fără sancţiuni, inflaţia ar începe să scadă imediat', este de părere Orban.

Ungaria face opinie separată în UE privind reacția blocului comunitar la războiul din Ucraina și condamnarea Moscovei. 
 

×