x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Violenţa tinerilor instaurează teroarea în rândul cetăţenilor britanici

Violenţa tinerilor instaurează teroarea în rândul cetăţenilor britanici

01 Oct 2008   •   00:00

Conform unui nou studiu, milioane de adulţi trăiesc terorizaţi de tinerii Marii Britanii. Datele arată că o persoană din cinci a fost victima comportamentului acestora anul trecut.



Conform unui nou studiu, milioane de adulţi trăiesc terorizaţi de tinerii Marii Britanii. Datele arată că o persoană din cinci a fost victima comportamentului acestora anul trecut.

Temerile publicului sunt amplificate şi de cazurile intens mediatizate, cum ar fi al lui Garry Newlove, un bărbat de 47 de ani, care a decedat după ce a fost lovit cu picioarele de un grup de 5 tineri ca şi când ar fi fost o minge de fotbal.

O altă victimă, David Morley, a fost ucisă de un grup de tineri printre care şi două fete la ieşirea dintr-un club de noapte. Morley era insoţit de un prieten şi a fost ucis pentru simplu fapt că acestora li s-a părut că ar fi homosexual. Poliţiştii au confirmat că sunt mai multe cazuri de persoane care au fost agresate, şi se crede că au fost alese ca ţinte din cauza orientării lor sexuale.

Marţi poliţia a dat publicităţii imaginea obţinută prin radiografierea unei victime de doar 15 ani. Acesta, împreună cu alţi doi prieteni, a încercat să oprească un jaf care avea loc într-o staţie de autobuz londoneză. Suspecţii au fugit şi sunt încă daţi în urmărire. Toţi cei trei tineri care au încercat să oprească jaful au ajuns la spital cu plăgi prin înjunghiere, însă unul dintre ei a suferit răni severe fiind înjunghiat chiar în frunte.

Medicii au declarat că victima ar fi murit pe loc dacă se încerca îndepărtarea cuţitului de personal necalificat. Unul din cei trei suspecţi a fost prins deoarece şi-a pierdut telefonul mobil şi pălăria în timp ce fugea de la locul faptei şi a fost identificat după acestea. El va fi judecat luna viitoare însă complicii săi sunt încă în libertate.

Pentru toţi aceia care nu se mai simt în siguranţă pe străzile londoneze, o firmă a pus in vânzare un hanorac antiglonţ. Acesta este confecţinat dintr-un tip de fibră ultrarezistentă, numită Dyneema. Hanoracul "Defender" se comercializează contra sumei de 300 de lire sterline. Bladerunner, firma producătoare, garantează că acesta poate opri gloanţele unui pistol Magnum.
  • www.antena3.ro

×
Subiecte în articol: externe