x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe VIOLENŢE DE CARTIER / Atacaţi la şcoală

VIOLENŢE DE CARTIER / Atacaţi la şcoală

de Sînziana Stancu    |    11 Mar 2009   •   00:00

Înarmate cu bare de fier, bastoane şi cuţite, aproximativ 20 de persoane, cu cagule, au pătruns  într-un liceu de la periferia de nord a Parisului, rănind 12 persoane, au anunţat autorităţile, citate de AFP.



Atacul s-a produs la liceul Jean-Baptiste Clement, unde învaţă 500 de elevi, care este cotat ca fiind un liceu bun şi bine administrat şi bine păzit. Poliţia a arestat şase atacatori, între care trei sunt minori, pe care le-au plasat în arest peventiv la comisariatul din Gagny. Patru dintre cei 20 de răniţi au fost internaţi în spital.  Atacul a fost declanşat în momentul intrării şi ieşirii elevilor de la ore, marţi dimineaţa, când agresorii s-au îndreptat "direct către sala de studiu în căutarea unui elev", după cum au povestit profesorii şcolii. Agresorii au reuşit să îl rănească la buză cu un cuţit, în timpul busculadei, rănind şi alte persoane, între care o profesoară, căreia i-au provocat o tăietură superficială în dreptul cutiei toracice.


RIVALITATE
Incursiunea grupului a dat naştere unei "altercaţii", unor "ciocniri" în sală între agresori şi unii dintre elevii prezenţi, potrivit unei surse judiciare. Mobilierul a fost răsturnat, iar o fereastră a fost spartă de agresori.

Potrivit rectoratului, o "rivalitate amoroasă" legată de o "rivalitate foarte veche între bande originare din două zone din oraş" ar fi provocat incidentul. "E insuportabil ca violenţele de cartier, reglările de conturi între bande să aibă loc în instituţii şcolare", a declarat ministrul Educaţiei, Xavier Darcos, care s-a dus imediat la locul incidentului. "Nu este o violenţă şcolară, ci o violenţă adusă în şcoală", "este profund şocant, este un sacrilegiu", a adăugat ministrul, în timp ce colega sa de la Interne, Michele Alliot-Marie, şi-a exprimat într-un comunicat "indignarea profundă".
 

×
Subiecte în articol: externe