x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Viziunea despre lume a lui Trump, criticată de șeful diplomației britanice

Viziunea despre lume a lui Trump, criticată de șeful diplomației britanice

28 Dec 2018   •   16:30
Viziunea despre lume a lui Trump, criticată de șeful diplomației britanice

 Şeful diplomaţiei britanice Jeremy Hunt a criticat vineri viziunea asupra lumii a preşedintelui american Donald Trump, ''doar în alb şi negru'', după anunţul făcut de liderul de la Casa Albă cu privire la retragerea unilaterală a trupelor americane staţionate în Siria, informează AFP.

''Preşedintele Trump s-a specializat în a vorbi în alb şi negru despre ceea ce se întâmplă în lume'', a apreciat ministrul britanic, întrebat la BBC în legătură cu decizia preşedintelui american.

Luându-şi prin surprindere aliaţii, Donald Trump a anunţat la 19 decembrie că a sosit momentul să-i aducă acasă pe militarii americani desfăşuraţi în Siria pentru a lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic.

Circa 2.000 de militari americani se află în prezent în nordul Siriei, în principal forţe speciale al căror obiectiv este să lupte împotriva SI şi să pregătească forţele locale în zonele recucerite de la jihadişti.

Marea Britanie participă la raidurile aeriene efectuate de coaliţia internaţională împotriva organizaţiei radicale sunite.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: donald trump jeremy hunt