x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin acuză Ucraina de pregătirea unui atac radioactiv

Vladimir Putin acuză Ucraina de pregătirea unui atac radioactiv

26 Oct 2022   •   17:55
Vladimir Putin acuză Ucraina de pregătirea unui atac radioactiv

Vladimir Putin spune că știe de planurile Ucrainei de a folosi o "bombă murdară", acuzație afirmată anterior de mai mulți oficiali ruși și prezentată în Consiliul de Securitate al ONU, scrie Reuters.

Liderul de la Kremlin a mai precizat, la o întâlnire cu șefii serviciilor de informații din unele foste state sovietice, că riscul de escaladare a conflictului din Ucraina este mare iar securitatea infrastructurii strategice trebuie întărită.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a informat SUA, China, India și mai mulți miniștrii ai Apărării din statele NATO, asupra riscului ca Ucraina să realizeze un atac radioactiv pentru a atrage NATO în război, iar diplomații ruși la ONU au prezentat situația în Consiliul de Securitate, reuniune desfășurată, marți, cu ușile închise. Acuzațiile au fost respinse de țările occidentale.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a spus însă că Moscova va insista să atenționeze comunitatea internațională asupra acestei amenințări. 

"Rusia dispune de informaţii potrivit cărora Ucraina pregăteşte un atac cu bombă murdară. Noi avem informaţii care arată că Ucraina se pregăteşte să comită o diversiune teroristă. Federaţia Rusă va continua viguros să-şi prezinte punctul de vedere în faţa comunităţii internaţionale pentru a o incita să ia măsuri active pentru prevenirea unui astfel de comportament iresponsabil al regimului de la Kiev", a spus acesta. 

 

×