x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin: Operaţiunea din Ucraina se derulează cu succes. Toate obiectivele vor fi cu siguranță îndeplinite

Vladimir Putin: Operaţiunea din Ucraina se derulează cu succes. Toate obiectivele vor fi cu siguranță îndeplinite

16 Mar 2022   •   17:54
Vladimir Putin: Operaţiunea din Ucraina se derulează cu succes. Toate obiectivele vor fi cu siguranță îndeplinite
Sursa foto: Hepta

Operațiunea militară în Ucraina este considerată un succes de președintele Vladimir Putin. El insistă că Rusia nu vrea să ocupe această țară, condamnă sancțiunile economice dure impuse de Occident și promite ajutoare financiare și măsuri administrative pentru populație și companii.

"Operaţiunea se derulează cu succes, în strictă conformitate cu planurile stabilite. Pur şi simplu nu am avut opţiuni pentru a rezolva problema într-un mod paşnic. Avansarea trupelor ruse până la Kiev şi alte oraşe ucrainene nu este legată de dorinţa de a ocupa Ucraina. Rusia nu are un astfel de obiectiv. Cu toate acestea, toate obiectivele operaţiunii speciale din Ucraina vor fi cu siguranţă îndeplinite", a declarat liderul de la Kremlin, la televiziunea de stat rusă. 

Vladimir Putin precizează că are "toate motivele să creadă" că pe teritoriul acestei țări se dezvoltă arme biologice.

Vladimir Putin: "Regimul pro-nazist de la Kiev ar putea obţine arme nucleare"

De asemenea, a spus nu a putut accepta "anii de intimidare a populaţiei din Donbas", regiune separatistă pro-rusă. 

Totodată, a acuzat Ucraina că "pregătea un scenariu violent și  nu era decât o chestiune de timp" pentru a acționa împotriva acestei provincii și a Peninsulei Crimeea, anexată de Rusia în 2014. 
"Nu am avut altă opţiune pentru a ne apăra. Nu vom permite Ucrainei să servească drept cap de pod pentru acţiuni agresive împotriva Rusiei. În ceea ce priveşte tactica operaţiunilor militare, care a fost dezvoltată de Ministerul rus al Apărării şi de Statul Major, aceasta s-a justificat pe deplin", a insistat preşedintele.

Acesta acuză autoritățile de la Kiev că nu vor să soluționeze conflictul pe cale pașnică, afirmând că "regimul pro-nazist de la Kiev ar putea obţine arme nucleare, care ar putea lovi Rusia".

"O scuză pentru Occident ca să impună sancțiuni"

Vladimir Putin acuză puterile occidentale că invazia trupelor ruse în Ucraina "nu fost decât o scuză pentru Occident ca să impună sancţiuni" împotriva Rusiei, denunţând o "strategie conştientă şi pe termen lung" de "descurajare şi de slăbire" a țării sale.
"Astfel de demersuri au toate caracteristicile unei agresiuni", a declarat el, spunând că țările vestice vor să transforme Rusia într-o  "ţară slabă şi dependentă".

"Se impun aici paralele cu pogromurile antisemite"

Președintele Rusiei spune că măsurile economice, dar și cele care îi vizează pe sportivii și oamenii de cultură ruși sunt asemănătoare cu persecuțiile antisemite ale naziștilor. 
"Occidentul a făcut să cadă masca decenţei şi a început să acţioneze într-un mod odios. Se impun aici paralele cu pogromurile antisemite", a declarat el.

Ajutoare financiare și administrative pentru populație și companii

În acest context, el a promis ajutoare financiare pentru populație și firmele care activează pe piața din Rusia pentru a face față sancțiunilor dure impuse de Occident. A recunoscut, totodată, că inflația este în creștere și a promis mărirea salariilor funcționarilor publici, a pensiilor dar și măsuri administrative benefice dezvoltării afacerilor. 
Putin

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin