x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vladimir Putin și-a ANUNȚAT cererile pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina

Vladimir Putin și-a ANUNȚAT cererile pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina

18 Mar 2022   •   12:18
Vladimir Putin și-a ANUNȚAT cererile pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina
Sursa foto: Hepta

Președintele Vladimir Putin a transmis cererile sale pentru încheierea unui acord de pace cu Ucraina președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, scrie BBC, care citează un oficial din această țară, el asistând la o convorbire telefonică între cei doi.

Cele mai spinoase pretenții ale liderului de la Kremlin sunt statutul regiunii Donbas și al Peninsulei Crimeea. Pentru aceste două subiecte va fi nevoie de negocieri directe cu Volodimir Zelenski, potrivit dorinței lui Vladimir Putin

Purtătorul de cuvânt al președintelui Erdogan, Ibrahim Kalin, spune că președintele Rusiei i-a telefonat, ieri, omologului său turc pentru a-l anunța despre cerințele sale, în vederea unei întâlniri cu Zelenski și mediată de Turcia.

O altă dorință este neutralitatea Ucrainei și îndeosebi neaderarea la NATO, pretenție acceptată deja de Volodimir Zelenski. Totodată, această țară trebuie să se dezarmeze, limba rusă să fie acceptată în Ucraina și să fie destructurate grupurile neo-naziste. 

Deși Peninsula Crimeea este un subiect critic, aceasta a fost deja anexată de Rusia în 2014.

Cu toate că cerințele lui Vladimir Putin sunt aceleași, acum nu mai par atât de dure, se crede că întocmirea unui acord de pace ar putea necesita mult timp, comentează BBC.

Pe de altă parte, Ibrahim Kalin a spus că Vladimir Putin nu ar fi bolnav sau dezechilibrat mintal, așa cum s-a vehiculat în mass-media occidentală, acesta exprimându-se clar și concis în timpul convorbirii. 

 

×
Subiecte în articol: Vladimir Putin ucraina erdogan