x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vocea Rusiei: SUA l-au trimis pe generalul Clark să-l dea jos pe Băsescu “în regim de blitzkrieg”

Vocea Rusiei: SUA l-au trimis pe generalul Clark să-l dea jos pe Băsescu “în regim de blitzkrieg”

12 Iul 2012   •   11:11
Vocea Rusiei: SUA l-au trimis pe generalul Clark să-l dea jos pe Băsescu “în regim de blitzkrieg”

Suspendarea lui Traian Basescu poate parea ilogica din perspectiva relatiilor romano-americane, dar aceasta ilogicitate este doar o aparenta – se arata intr-un material publicat joi de Vocea Rusiei.

“Venirea la Bucuresti a generalului Clark si reorientarea rapida a pozitiei ambasadorului Gitenstein arata ca Washingtonul a decis sa sustina USL in lupta politica interna. In ciuda tuturor eforturilor lui Basescu de a fi vasalul perfect, ba chiar ideal, al SUA, el a ajuns in situatia de a fi lichidat din punct de vedere politic de catre factorii de decizie din administratia americana. Apare intrebarea fireasca: cu ce i-a suparat Basescu pe americani?' – scrie Vocea Rusiei.

Una dintre explicatii este ca, pe plan extern “comportamentul lui Basescu a devenit atat de iritant pentru anumite forte geopolitice incat scoaterea lui din joc a devenit un subiect in cadrul negocierilor marilor puteri'.

Citeste mai multe aici

Publicatia noteaza ca Washingtonul l-a trimis pe generalul Clark sa organizeze suspendarea lui Basescu “in regim de blitzkrieg'.

×