x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Vodafone acuză Guvernul egiptean

Vodafone acuză Guvernul egiptean

de Marina Constantinoiu    |    03 Feb 2011   •   16:57

Operatorul de telefonie mobilă Vodafone a acuzat autorităţile egiptene că au folosit reţeaua sa pentru a trimite mesaje-text proguvernamentale abonaţilor săi, fără o atribuţie clară în acest sens, relatează AFP.

Într-un comunicat dat publicităţii la Londra, Vodafone a explicat că autorităţile egiptene au făcut uz, încă de la începutul manifestaţiilor antiprezidenţiale, de o lege care constrânge operatorii de telefonie mobilă din ţară (Vodafone, Mobinil şi Etisalat) să transmită mesaje oficiale destinate populaţiei, sub formă de sms-uri.

Vodafone, care nu a detaliat conţinutul mesajelor respective, a dat asigurări că nu a avut nici un control asupra conţinutului acestora şi că s-a plâns pe lângă autorităţi că acestea nu au fost în mod clar atribuite Guvernului. Vodafone a calificat această situaţie drept "inacceptabilă”.
''Aceste mesaje nu sunt scrise de vreun operator de telefonie mobilă şi nu avem posibilitatea de a răspunde autorităţilor în legătură cu conţinutul lor'', se arată în comunicat.





×
Subiecte în articol: Egipt vodafone SMS