x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au ajuns la 2.700 mld. dolari

Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au ajuns la 2.700 mld. dolari

05 Mar 2021   •   22:12
Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au ajuns la 2.700 mld. dolari

Volumele de tranzacţionare înregistrate în piaţa criptomonedelor au crescut cu 17% în februarie 2021, într-o febră alimentată şi de pariul pe care l-a făcut Elon Musk pe bitcoin, cu 1,5 miliarde de dolari din banii Tesla, conform datelor agregate de CryptoCompare, citate de Reuters.

În februarie, volumele de tranzacţionare au ajuns la 2.700 de miliarde de dolari, în contextul în care marile platforme de exchange au înregistrat o creştere de 35%, până la 2.400 miliarde de dolari.

Datele mai arată că pe platormele de exchange mai mici volumele au scăzut cu 36%, la 381 miliarde de dolari, ceea ce scoate în evidenţă un trend de consolidare în dreptul marilor platforme.

Volumele au atins un maxim istoric în data de 23 februarie, cu un nivel de 159,9 miliarde de dolari – în ziua când bitcoin a plonjat într-o scădere de 10%.

Deschiderea unor companii precum Tesla şi Mastercard faţă de criptomonede au condus preţul bitcoin la un maxim istoric de 58.354 de dolari şi o capitalizare de 1.000 miliarde de dolari, în luna februarie.

Istoricul de volatilitate violentă al bitcoin afectează capacitatea de a fi folosit în comerţ la scară largă. Spre exemplu, preţul bitcoin a scăzut cu aproape 20% de la acel vârf şi a ajuns în jurul valorii de 47.000 de dolari.

Cele mai mari volume în februarie au fost înregistrate de Binance, cu 761 miliarde de dolari, plus 66% faţă de luna ianuarie. Pe următoarele locuri s-au situat Huobi şi OKEx, ambele populare printre investitorii din Asia. Acestea au înregistrat creşteri de 12% şi 26%, până la 214 miliarde de dolari, respectiv 188 miliarde de dolari, mai relatează ZF.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: criptomonede