x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Whitney Houston, singurul artist din lume cu şapte albume consecutive recompensate cu Discul de Platina

Whitney Houston, singurul artist din lume cu şapte albume consecutive recompensate cu Discul de Platina

12 Feb 2012   •   06:40
Whitney Houston, singurul artist din lume cu şapte albume consecutive recompensate cu Discul de Platina

Whitney Houston (9 august 1963 - 11 februarie 2012) este singurul artist din lume cu sapte albume consecutive recompensate cu Discul de Platina. Ea a vandut peste 140 de milioane de albume si 50 de milioane de discuri singles printre care "I Will Always Love You",(93) una dintre cel mai bine vandute melodii din toate timpurile.

A fost una dintre cele mai premiate cantarete din lume. Printre distinctiile primite se afla mai multe premii Grammy, Billboard sau American Music Awards.

Astfel, in 1986 a luat Grammy pentru cea mai buna interpretare feminina pentru 'Saving All My Love For You“, in 1988 Grammy pentru cea mai buna interpretare feminina pentru 'I Wanna Dance With Somebody“. 'I Will Always Love You“ (de pe coloana sonor` a filmului “The Bodyguard') a fost declarat slagarul anului 1994. Dealtfel, in 1994 a si luat Grammy pentru acest album. In 2004 a primit Women’s World Award – World Artist Award for Lifetime Achievement.

A lansat 12 albume, ultimul dintre ele in 2009 – “I Look to You'.

Cariera cinematografica cuprinde patru filme de la deja celebrul “The Bodyguard' (1992, unde a jucat alaturi de Kevin Costner), pana la “Cinderella' (1997).

×