x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Wikileaks: Osama bin Laden nu a fost aruncat în mare! Cadavrul teroristului, dus într-un laborator din SUA

Wikileaks: Osama bin Laden nu a fost aruncat în mare! Cadavrul teroristului, dus într-un laborator din SUA

06 Mar 2012   •   13:38
Wikileaks: Osama bin Laden nu a fost aruncat în mare! Cadavrul teroristului, dus într-un laborator din SUA

Oficial, cadavrul lui Osama bin Laden a fost "depus" in apele din nordul Marii Arabiei. Se pare insa ca lucrurile nu au decurs tocmai asa. Potrivit unor e-mailuri interne apartinand agentiei de analiza Stratfor, obtinute de grupul de hackeri Anonymous si publicate de WikiLeaks, cadavrul teroristului, ucis la 2 mai 2011, a fost dus in Statele Unite.

Versiunea oficiala spune ca trupul liderului retelei teroriste Al-Qaida a fost infasurat intr-o panza si "eliberat" in apa de pe puntea USS Carl Vinson, respectandu-se astfel traditia musulmana. Ritualul ar fi avut loc la doar cateva ore dupa ce Osama a fost ucis, intr-o operatiune secreta a Statelor Unite, la Abbottabad, un oras-garnizoana din Pakistan.

Vicepresedintele Stratfor Fred Burton afirma intr-un e-mail, trimis pe 2 mai 2011 la ora 5:26 (12:26, ora Romaniei): "Se pare ca am luat cadavrul cu noi. Slava Domnului", relateaza Huffington Post.

Insa "cadavrul (lui bin Laden este in drum) spre Dover, DE (Delaware), la bordul unui avion CIA. Apoi, mai departe spre Institutul de Patologie al Fortelor Armate din Bethesda", se arata intr-un e-mail ulterior, trimis in aceeasi zi, la ora 5:51 (12:51, ora Romaniei).

"Daca trupul este aruncat in mare, lucru de care ma indoiesc, situatia este foarte asemanatoare cu a lui Adolph Eichman. 'The Tribe' a facut acelasi lucru cu cenusa nazistilor. Noi am vrea fotografii, (teste) ADN, amprente, etc.", scria Burton la ora 6.26 (13.26, ora Romaniei), referindu-se la incinerarea cadavrului nazistului, dupa ce acesta a fost capturat, judecat si executat, pentru a impiedica ridicarea unui memorial. "Corpul lui (ben Laden) reprezinta o proba judiciara, iar eu nu vad FBI (politia federala) sau DOJ (Departamentul Justitiei) permitand acest lucru", continua el, potrivit Mediafax.

Presedintele Stratfor George Friedman pare sa fie de acord. "Eichmann a fost vazut in viata mai multe luni, la proces, inainte sa fie condamnat la moarte si executat. Nu se compara cu depunerea lui (ben Laden) in apa, fara nicio sansa sa fie vazut, lucru de care ma indoiesc", scrie acesta. Burton scria din nou, la ora 13:36 (20:36, ora Romaniei), "cadavrul a fost trimis la Dover, ar fi trebuit sa fie aici pana acum".

Conversatia ia o intorsatura la ora 15:11 (22:11, ora Romaniei), cand Burton scrie "doborat, treaba murdara. Deja doarme cu pestii...". "Mi se pare ca aruncand cadavrul in ocean, acesta se va intoarce sa ne vaneze... Trebuie ca incalca vreo regula religioasa obscura care va inflama islamul. Guvernul SUA trebuie sa prezinte poze cu ObL pentru a le inchide gura unor nebuni ca Alex Jones si Glenn Beck", se mai arata intr-o nota.

×