x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Yahoo îşi închide platforma de e-mail din China

Yahoo îşi închide platforma de e-mail din China

20 Apr 2013   •   16:58
Yahoo îşi închide platforma de e-mail din China

Yahoo îşi va închide, până pe 19 august, serviciul de poştă electronică din China, potrivit unui anunţ făcut vineri de compania americană, informează Sky News. Asfel, până pe 19 august, utilizatorii serviciului de poştă electronică al filialei din China a companiei Yahoo trebuie să se înregistreze pe AliCloud, o reţea a companiei chineze Alibaba, pentru a preveni ştergea conturilor lor.

"Vom oferi utilizatorilor noştri câteva opţiuni pentru a face această tranziţie cât mai uşoară cu putinţă, iar utilizatorii China Yahoo vor avea la dispoziţie patru luni pentru a-şi muta conturile de e-mail", au declarat oficialii grupului Yahoo. Decizia a fost luată în contextul în care cota serviciului Yahoo Mail în China a scăzut în favoarea companiilor locale care furnizează servicii de poştă electronică, lider fiind QQ.

Decizia grupului Yahoo de a-şi închide serviciul de e-mail din China vine în contextul în care, în septembrie 2012, Alibaba Group China a finalizat preluarea a jumătate din participaţia de 40% deţinută de Yahoo la companie.

×