x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Yemen. Cel puțin 14 civili au murit într-un raid al coaliției conduse de Riad

Yemen. Cel puțin 14 civili au murit într-un raid al coaliției conduse de Riad

27 Dec 2017   •   16:00
Yemen. Cel puțin 14 civili au murit într-un raid al coaliției conduse de Riad

Cel puţin 14 civili au fost ucişi într-o piaţă din vestul Yemenului într-un raid atribuit aviaţiei coaliţiei conduse de Arabia Saudită ce luptă împotriva rebelilor houthi din această ţară, au anunţat miercuri surse locale, informează AFP. 

Loviturile, care au avut loc marţi în localitatea Al-Haima, la nord-est de oraşul Taez, au ucis de asemenea 11 rebeli şi au rănit 16 civili, au declarat locuitori şi un responsabil al administraţiei locale loiale guvernului. 

Taez, un oraş mare din sud-vestul Yemenului, este controlat de forţele preşedintelui Abd Rabbo Mansour Hadi dar încercuit de insurgenţi. 

Exprimându-se cu condiţia anonimatului, responsabilul a susţinut că lovitura a avut loc "din greşeală" într-o regiune unde coaliţia încearcă să sprijine o "revoltă a populaţiei" împotriva rebelilor houthi. 

Această coaliţie sprijină forţele lui Hadi, recunoscute de comunitatea internaţională, împotriva rebelilor houthi, care controlează o mare parte din nordul ţării şi din 2014 capitala Sanaa. 

Conflictul din Yemen a făcut peste 8.750 de morţi, dintre care mulţi civili, de la intervenţia coaliţiei arabe în martie 2015, potrivit ONU. Aceasta coaliţie afirmă că a ucis aproximativ 11.000 de houthi.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: yemen raid riad