x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zâne şi mirese îmbrăcate în negru, la Săptămâna Modei Arabe de la Dubai

Zâne şi mirese îmbrăcate în negru, la Săptămâna Modei Arabe de la Dubai

16 Noi 2017   •   22:00
Zâne şi mirese îmbrăcate în negru, la Săptămâna Modei Arabe de la Dubai

Zâne şi mirese îmbrăcate în negru au defilat miercuri seară în deschiderea celei de-a cincea ediţii a Săptămânii Modei Arabe de la Dubai, informează AFP. 

Printre numeroasele rochii de bal şi de seară care au încântat privirile publicului, designerul libanez Saher Dia a prezentat o colecţie inspirată din strălucirea Hollywoodului. Vedeta prezentării a fost rochia cu franjuri metalice, un tribut adus actriţei şi dansatoarei americane Ginger Rogers. 

Creatorul filipinez Furone One, de la casa de modă Dubai's Amato Couture, şi-a transformat manechinele în zâne. 

''În copilărie, credeam în zâne'', a mărturisit acesta pentru AFP. ''Arabii sunt foarte creativi. Le place să experimenteze, să exploreze'', a adăugat creatorul. 

Spectacolul a fost completat de modele îmbrăcate în rochii albe, bej sau pastelate în cadrul primei defilări din Săptămâna Modei Arabe, eveniment care se desfăşoară pe parcursul a cinci zile. 

Creatoarea libaneză Aicha Ramadan, celebră în zona Golfului pentru ţinutele tradiţionale abaya, a venit în faţa publicului cu blazerul unisex. ''Colecţia are ca punct de inspiraţie cosmosul'', a declarat aceasta pentru AFP. 

''Profilul clientei de modă din zona arabă este pe cale să se schimbe'', spune creatoarea. ''Îi place mai mult simplitatea, este cineva care doreşte să strălucească indiferent de ţinuta pe care o poartă''. 

Săptămâna Modei Arabe, organizată la fiecare şase luni, a adus în faţa publicului cele mai importante precolecţii ale sezonului şi a inaugurat moda ''Ready Couture'', un concept la graniţa dintre ''haute couture'' şi ''pręt-a-porter'', care îndeplineşte standardele din ''haute couture'', dar oferă clienţilor posibilitatea personalizării ţinutelor şi livrarea rapidă. AGERPRES

×