x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zeci de copii au fost salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze

Zeci de copii au fost salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze

de Mediafax    |    20 Feb 2012   •   15:34
Zeci de copii au fost salvaţi din mâinile talibanilor înainte de a fi antrenaţi să devină kamikaze

Un numar de 41 de copii cu varste intre 6 si 11 ani au fost eliberati in timp ce talibanii se pregateau sa ii trimita in Pakistan unde urmau sa fie antrenati sa devina "kamikaze", au declarat autoritatile afgane, informeaza MEDIAFAX, care citeaza AFP.

Operatiunea , despre care nu au fost date informatii, a avut loc miercuri in provincia Kunar, aflata in apropiere de frontiera cu Pakistanul, conform purtatorului de cuvant al Ministerului de Interne, Kabul Sediq Sediqqi.

Patru talibani care se ocupau de transportul copiilor in dreptul frontierei au fost arestati.

Cei 41 de copii ar fi fost supusi unei "spalari de creier" destinata "pregatirii acestora pentru a comite atentate sinucigase asupra trupelor afgane si internationale din Afganistan", a adaugat Sediqqi.

Familiile acestora "au fost inselate de catre teroristi", care " le-au promis ca ii vor trimite in Pakistan pentru a studia" in scoli religioase , a mentionat purtatorul de cuvant.

Atentatele-sinucigase, comise de multe ori de barbati foarte tineri sau chiar de adolescenti, sunt armele preferate de talibanii afgani, dar si de cei pakistanezi in tara lor.

×
Subiecte în articol: copii pakistan terorism talibani