x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski: Un mort în atacul rusesc asupra unei clinici din regiunea ucraineană Dnipro

Zelenski: Un mort în atacul rusesc asupra unei clinici din regiunea ucraineană Dnipro

de Redacția Jurnalul    |    26 Mai 2023   •   23:50
Zelenski: Un mort în atacul rusesc asupra unei clinici din regiunea ucraineană Dnipro
Sursa foto: Hepta

Cel puțin o persoană a fost ucisă și 15 rănite în urma unui atac cu rachete rusești asupra unei clinici din orașul Dnipro, în estul Ucrainei, a declarat vineri președintele Volodimir Zelenski, citat de Reuters.

Într-o postare online sub imagini video cu o clădire grav avariată, din care iese fum, Zelenski a declarat că eforturile de salvare sunt în curs de desfășurare.

„Teroriștii ruși își confirmă încă o dată statutul de luptători împotriva a tot ceea ce este uman și onest”, a scris Zelenski pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Un atac cu rachete asupra unei clinici din orașul Dnipro. Până în acest moment, o persoană a fost ucisă și 15 au fost rănite. Urmările bombardamentelor sunt eliminate, iar victimele sunt salvate”.

Oficialii ucraineni au declarat vineri că apărarea aeriană a doborât 10 rachete și peste 20 de drone lansate de Rusia în atacurile din timpul nopții asupra capitalei Kiev, a orașului Dnipro și a regiunilor estice.

Reuters nu a reușit să verifice aceste informații.

Rusia, care și-a lansat invazia la scară largă a Ucrainei în urmă cu 15 luni, nu a comentat atacurile aeriene raportate, dar a declarat că Ucraina a lovit două regiuni din sudul Rusiei cu o rachetă și o dronă.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: zelenski atac mort