x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski îşi exprimă îngrijorarea cu privire la informaţiile despre mercenari ai Wagner în Venezuela

Zelenski îşi exprimă îngrijorarea cu privire la informaţiile despre mercenari ai Wagner în Venezuela

de Redacția Jurnalul    |    04 Aug 2024   •   21:20
Zelenski îşi exprimă îngrijorarea cu privire la informaţiile despre mercenari ai Wagner în Venezuela
Sursa foto: Hepta

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski şi-a exprimat sâmbătă îngrijorarea cu privire la informaţiile apărute pe reţelele de socializare despre presupusa prezenţă a mercenarilor din grupul rus Wagner în Venezuela, despre care a avertizat că aduc "moartea şi destabilizarea" oriunde ar merge, informează EFE.

"Este un exemplu clar de amestec neruşinat al Rusiei în treburile interne ale altor ţări, precum şi al strategiei sale obişnuite de a semăna haos în întreaga lume", a comentat preşedintele ucrainean într-un mesaj publicat pe reţelele sale de socializare.

Zelenski a subliniat că venezuelenii trec prin "vremuri foarte grele" din care singura ieşire posibilă este prin "mijloace paşnice şi democratice".

"Condamnăm folosirea forţei împotriva protestatarilor paşnici şi îndemnăm pe toată lumea să respecte decizia poporului. Liderii adevăraţi nu se ascund de propriul lor popor în spatele mercenarilor'', a apreciat Zelenski.

În ultimele zile, diverse mass-media au relatat despre imagini neverificate publicate pe reţelele de socializare care, potrivit celor care le-au difuzat, arată mercenari din grupul Wagner colaborând cu poliţia venezueleană în reprimarea protestelor la adresa preşedintelui Venezuelei, Nicolas Maduro, şi a presupusei fraude electorale de la alegerile prezidenţiale din 28 iulie.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: zelenski mercenari wagner venezuela