x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania

09 Iul 2022   •   20:31
Zelenski l-a demis pe ambasadorul Ucrainei în Germania
Sursa foto: hepta

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski l-a demis sâmbătă pe ambasadorul Kievului în Germania. Totodată, au fost înlăturați din funcții alți ambasadori din Europa și Asia, potrivit site-ului prezidențial.

Decretul prezidențial privind demiterile nu oferă explicații. Documentul anunță demiterea ambasadorilor Ucrainei în Germania, India, Republica Cehă, Norvegia și Ungaria.

Nu se știe dacă ambasadorii vor primi noi posturi sau se va renunța la ei.

De la începutul războiului, Zelenski și-a îndemnat diplomații să obțină sprijin internațional și ajutor militar pentru Ucraina.

Relațiile Kievului cu Germania, care este puternic dependentă de aprovizionarea cu energie rusească și cea mai mare economie europeană, a fost o chestiune deosebit de sensibilă.

Cele două capitale sunt în prezent în dezacord în legătură cu o turbină de fabricație germană aflată în întreținere în Canada. Germania vrea ca Ottawa să returneze turbina gigantului rus Gazprom pentru ca acesta să pompeze gaz în Europa.

Kievul a îndemnat Canada să păstreze turbina, spunând că expedierea acesteia către Rusia ar fi o încălcare a sancțiunilor impuse Moscovei.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Volodimir Zelenski