x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un gest care impresionează întreaga Românie: Şi Muntenegru a declarat zi de doliu naţional!

Un gest care impresionează întreaga Românie: Şi Muntenegru a declarat zi de doliu naţional!

26 Iun 2013   •   11:12
Un gest care impresionează întreaga Românie: Şi Muntenegru a declarat zi de doliu naţional!

Guvernul muntenegrean a decis ca ziua de astăzi, 26 iunie, să fie declarată zi de doliu în memoria celor 18 cetăţeni români care au murit după ce autocarul în care se aflau s-a prăbuşit într-o prăpastie, pe autostrada Podgorica-Kolasin, scrie rtcg.me.

Guvernul român a mulţumit autorităţilor muntenegrene pentru sprijinul şi pentru eforturile de salvare a cetăţenilor români răniţi în accidentul din Muntenegru.

Şi secretarul de stat Raed Arafat le-a mulțumit medicilor din Muntenegru. El a precizat că intervenția promptă a acestora a salvat viața răniților. „Majoritatea pacienților sunt, din punctul nostru de vedere, transferabili. Mâine vom stabili dacă vreunul dintre ei va trebui să rămână aici și vom decide împreună cu colegii de la spitalul din Podgorica. Din punct de vedere medical, vreau și eu să le mulțumesc doctorilor și asistentelor de aici, care au făcut o treabă minunată. Putem să spunem că fără ei, mulți dintre cei internați aici nu ar mai fi fost printre noi. În acest moment, sunt 29 de pacienți în spital, șapte dintre ei sunt la terapie intensivă”, a declarat, luni, Raed Arafat.

Astăzi, de Ziua Drapelului Naţional, tricolorul a fost arborat în bernă, în cadrul unei ceremonii care s-a desfăşurat în Piaţa Tricolorului din Bucureşti.

La eveniment au participat premierul Victor Ponta, ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, ministrul de Externe, Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Interne, Radu Stroe, prefectul Capitalei, Georgeta Gavrilă, alţi reprezentanţi ai instituţiilor statului.

Drapelul naţional a fost binecuvântat şi înălţat pe catargul din Piaţa Tricolorului.

Înălţarea drapelului s-a făcut în acordurile Imnului Naţional, fiind apoi coborât în bernă.

După ce drapelul a fost coborât în bernă a fost păstrat şi un moment de reculegere pentru persoanele decedate în accidentul din Muntenegru.


×