x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziarul El Pais îşi cere scuze pentru că a publicat o fotografie falsă cu Hugo Chavez

Ziarul El Pais îşi cere scuze pentru că a publicat o fotografie falsă cu Hugo Chavez

25 Ian 2013   •   07:38
Ziarul El Pais îşi cere scuze pentru că a publicat o fotografie falsă cu Hugo Chavez

Ziarul spaniol El Pais şi-a cerut scuze după ce a publicat o fotografie falsă cu preşedintele venezuelean Hugo Chavez, în imaginea neautentică fiind un bărbat pe patul unui spital cu un tub în gură, informează BBC.

Fotografia a fost publicată pe prima pagină având titlul: "Secretul bolii de care suferă Chavez". Guvernul venezuelean a numit fotografia "grotescă".

Preşedintele venezuelean a fost văzut ultima oară în public anul trecut, în decembrie.

Publicaţia El Pais a scos fotografia de pe site-ul său şi a retras de la chioşcurile de ziare mai multe exemplare ale ediţiei care a apărut joi. Ziarul spaniol susţine că a obţinut fotografia de la o agenţie de ştiri, dar nu au fost verificate data, locul sau circumstanţele imaginii. Pe site-ul El Pais fotografia a fost online cam 30 de minute.

Starea de sănătate a lui Hugo Chavez a devenit o problemă politică în Venezuela, membrii opoziţiei criticând absenţa prelungită a acestuia din ţară.

Hugo Chavez a câştigat alegerile din octombrie, dar inaugurarea sa, programată pe 10 ianuarie, a fost amânată pănă la o dată necunoscută din cauza bolii. Deşi Curtea Supremă a anunţat că absenţa preşedintelui din ţară este legală, membrii opoziţiei nu sunt de acord.

Recent, oficialii venezueleni au anunţat că Hugo Chavez se simte bine.

×
Subiecte în articol: hugo chavez boala ziar sanatate