x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ziua Independenței sărbătorită sângeros la Chicago, 14 morți și 101 răniți

Ziua Independenței sărbătorită sângeros la Chicago, 14 morți și 101 răniți

05 Iul 2017   •   17:51
Ziua Independenței sărbătorită sângeros la Chicago, 14 morți și 101 răniți

 Weekend-ul prelungit în care americanii au sărbătorit ziua naţională a fost unul deosebit de sângeros la Chicago, unde cel puţin 101 persoane au fost rănite de gloanţe, 14 dintre ele mortal, a relatat miercuri Chicago Tribune, citat de AFP. 

Cea mai tânără dintre victime avea 13 ani, iar cea mai vârstnică 60, a precizat cotidianul american, care mai menţionează că violenţele au fost localizate în cartiere aflate în sudul şi vestul metropolei, a treia cea mai mare din SUA. 

Acest bilanţ sumbru vine după ce vineri preşedintele Donald Trump a anunţat că va trimite întăriri federale pentru a ţine în frâu criminalitatea care proliferează la Chicago, unde poliţia locală a fost criticată pentru abuzuri, într-un raport oficial făcut public în ianuarie. 

Weekend-ul de Ziua Independenţei SUA (4 iulie) a durat de vineri seara până miercuri dimineaţa în zori, adică patru zile. Situaţia a fost relativ calmă la Chicago până marţi după-amiaza, când au izbucnit violenţe, 41 de oameni fiind răniţi de gloanţe trase în aer într-un interval de 12 ore. 

Criminalitatea din Chicago este intens mediatizată, în condiţiile în care oraşul fostului preşedinte democrat Barack Obama se află cvasipermanent în centrul atenţiei. Dar, raportat la nivelul populaţiei, violenţele cu uz de armă din Chicago sunt mai puţin numeroase decât în alte oraşe americane, cum sunt Saint Louis sau Baltimore, notează AFP.AGERPRES

×