x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Gigi Becali: "Am fost fraier că m-am întors în ţară!"

Gigi Becali: "Am fost fraier că m-am întors în ţară!"

20 Mai 2013   •   18:53
Gigi Becali: "Am fost fraier că m-am întors în ţară!"

Gigi Becali a făcut primele declaraţii după aflarea veştii că va petrece următorii trei ani după gratii:

"Eu nu m-am ascuns prin vreun birou parlamentar.  Merg acasă la familie şi rog organele în drept să aibă măcar un minim de decenţă, eleganţă şi de respect şi să aştepte să mă prezint singur. Fără mascaţi, fără circ.

Dacă ei au crezut că o să dea drumul la Schengen cu Becali este problema lor, dar asta e situaţia. Am vorbit cu familia mea,. sora mea a leşinat, dar mama e tare, e credincioasă şi zice "Aşa a vrut Dumnezeu!".

În dosarul ăsta am fost achitat de cinci judecători şi condamnat de trei. Judecători de acelaşi rang, de la cea mai înaltă instituţie a Statului. Eu nu am dorit să atac la CEDO, dar o să cer revizuirea cât mai rapid, fiindcă asta e o anomalie: să fii condamnat de trei judecători, şi achitat de cinci.

Nu m-am aşteptat la aşa ceva! Cum să condamni un om şi să distrugi o familie în halul ăsta pentru ceva ce s-a întâmplat acum nu ştiu câţi ani. Asta e ţara lui Hristos? Nu, e ţara lui Satan! Merg la familie acum şi în seara asta, îmi fac bagajele şi mă prezint.

Cel mai mult regret că nu am rămas europarlamentar. Un alt regret al meu este că nu am aşteptat decizia acolo unde trebuia şi nu mai veneam aici.Trebuia să stau şi să aştept sentinţa acolo departe. Am fost fraier că m-am întors în ţară.

O să îi cer graţierea lui Triana Băsescu. Ăsta a fost primul lucru la care m-am gândit. Nu-mi este ruşine să cer graţierea, este un act creştinesc, cum nu e nicio ruşine să o şi acorzi. Toate demersurile pe care le pot  face, le voi face, pentru a fi liber alături de familia mea.

Mă simt trădat de statul român. Aşa cum a fost trădată şi familia mea, care a facut ani grei de puşcărie pe vremea comunismului, dar ăsta e pâmântul sfânt pe care m-am născut.

Aşa a fost soarta mea şi asta e crucea pe care trebuie să o port! Doamne, dă-mi putere, să fie şi familia mea puternică".

×
Subiecte în articol: gigi becali becali inchisoare