x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie A cui coadă este Coadă?

A cui coadă este Coadă?

de Dan Constantin    |    16 Mar 2017   •   16:38
A cui coadă este Coadă?

Seria de apărători ai statului de drept care vor să demoleze Curtea Constituțională este completată acum cu un judecător. A fost scos în fața frontului cu un articol postat pe juridice.ro,  substanțial ca întindere, cât să permită desfășurarea unui atac de proporții din care să se hrănească cu argumente toată trupa de opozanți la decizia CCR. Semnatarul este Ciprian Coadă, judecător la Curtea de Apel Constanța, care are în CV și funcția de purtător de cuvânt al instanței. Coadă ne pune în temă din titlu cu ordinea de zi - în căutarea prestigiului pierdut, de la primele rândului inoculând ideea că instituția ale cărei decizii nu pot fi contestate se află într-o eroare juridică gravă. Articolul semnat de Coadă vrea să fie o lungă pledoarie în apărarea justiției; judecătorul se erijeză în apărătorul statului de drept și al ordinii constituționale de pe poziția exprimată de DNA și Ministerul Public. Justiția devine după decizia CCR ,,sac de box”, obligată să accepte statut de vinovat când contribuie de fapt la ,,salvgardarea ordinii de drept”. Motivarea Curții ,,surprinde și dezamăgește” și reprezintă ,,derapaj de la competențele funcționale conferite de lege și Constituție”. În aberantul atac, autorul scoate ,,artileria grea” – abordarea CCR VIZEAZĂ CHIAR DISTRUGEREA STATULUI, fiind o ,,manevră premeditată”, UN COMPLOT ÎMPOTRIVA STATULUI DE DREPT. Singura rază de lumină pentru Coadă este în acest război cu infractorii este ,,opinia remarcabilă a doamnei judecător Livia Stanciu” .

Judecătorul din Constanța trece apoi la atacarea asociațiilor profesionale ale magistratilor care cer ,,din interese oculte, ambiții personale” demisii la vârful DNA și Ministerului Public. Coadă ne luminează și se deconspiră: ,,Ministerul Public, DNA, alături de SRI, în calitate de partener strategic al binomului anticorupție, sunt țintele acestor atacuri”. Complotul celor care se adapă din apa otrăvită a CCR se opun de fapt ,,deconspirării unor agenți străini de informații care acționează împotriva intereselor României”.

După Digioui care vrea încătușarea judecătorilor constituționali, și ambasadorul lui Băsescu, Avramescu, care susține desființarea ei, iată și judecătorul dispus să dea și condamnări. Vorba lui Badea: mai dă-mă dracu'! (Dan Constantin)

×