x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Adrian Ţuţuianu: Între MAI şi SRI există o colaborare foarte bună; SRI nu s-a implicat şi nu se va implica în organizarea de manifestaţii

Adrian Ţuţuianu: Între MAI şi SRI există o colaborare foarte bună; SRI nu s-a implicat şi nu se va implica în organizarea de manifestaţii

09 Feb 2017   •   13:11
Adrian Ţuţuianu: Între MAI şi SRI există o colaborare foarte bună; SRI nu s-a implicat şi nu se va implica în organizarea de manifestaţii

Adrian Ţuţuianu a declarat la terminarea audierilor şefului SRI şi a ministrului de Interne, că a constatat că intre cele două instituţii există o colaborare foarte bună şi dar că trebuie îmbunătăţite.

Trebuie subliniat că avem de-aface cu o percepţie publică care nu coincide cu realitatea colaborării dintre cele două instituţii provocate de declaraţiile făcute în spaţiul public.

Activitatea MAI s-a desfăşurat în limitele legii şi coordonată eficient, că s-a reuşit izolarea elementelor violente din piaţă.

SRI şi-a îndeplinit atribuţiile care vizează acţiunile unor persoane cu activităţi extremiste şi au fost transmise informări începând cu 2 februarie.

Nu sunt elemente care să arate că ar fi fost afectate unitatea şi integritatea teritoriară a României.

Ţuţuianu a declarat că SRI nu s-a implicat şi nu se va implica în organizarea de manifestaţii. Iulian Fota, director al Colegiului Naţional de Informaţii, s-a exprimat greşit pe un post naţional de televiziune lăsând să se înţeleagă că instituţia ar avea legătură cu protestele din ultima perioadă.

×