x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Agent de poliție rutieră - reținut, deoarece cerea și primea mită de la șoferi

Agent de poliție rutieră - reținut, deoarece cerea și primea mită de la șoferi

de Redacția Jurnalul    |    09 Aug 2024   •   10:05
Agent de poliție rutieră - reținut, deoarece cerea și primea mită de la șoferi

Un agent de poliție rutieră din Vaslui a fost reținut pentru că a cerut și primit în mod repeta sume de bani cuprinse între 200 și 2.600 de lei de la șoferi pentru a nu aplica sancțiuni sau a nu întocmi dosare penale. Dosarul a fost deschis ca urmare a unui apel efectuat la Call-center anticorupție.

„La data de 08.08.2024, ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Vaslui au desfășurat activități procedurale, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, într-o cauză penală în care sunt cercetate două persoane, un agent de poliție din cadrul IPJ Vaslui și o persoană fără calitate specială, privind săvârșirea infracțiunilor de luare de mită, dare de mită, abuz în serviciu și purtare abuzivă”, potrivit unui comunicat de presă.

Dosarul penal a fost inițiat ca urmare a unui apel efectuat la Call-center anticorupție 0 800.806.806.

„În fapt, începând cu luna martie 2024 până în prezent, agentul de poliție în cauză, având atribuții pe linie de poliție rutieră, a pretins și primit în mod repetat sume de bani cuprinse între 200 de lei și 2.600 de lei de la conducătorii auto pentru a nu aplica sancțiuni contravenționale sau a nu întocmi dosare de cercetare penală în cazul constatării unor infracțiuni. Agentul de poliție a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi, 9 august 2024, să fie dispuse măsurile legale”, se arată în finalul comunicatului.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: agent politie mita retinere soferi bani