x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Cantități mari de heroină și cocaină aduse de un albanez în România

Cantități mari de heroină și cocaină aduse de un albanez în România

de Redacția Jurnalul    |    30 Oct 2023   •   21:15
Cantități mari de heroină și cocaină aduse de un albanez în România

Un cetățean albanez recidivist a vrut să introducă în România pentru comercializare cantități mari de cocaină și heroină, ascunse într-un autoturism condusă de o femeie din Muntenegru. Trei persoane au fost arestate preventiv.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea a trei inculpați (un cetățean albanez, un cetățean muntenegrean și un cetățean român), cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, trafic internațional de droguri de mare risc și trafic intern de droguri de mare.

Din investigații se pare că în intervalul mai – octombrie 2023, inculpații constituiți într-un grup infracțional organizat, coordonat de către inculpatul de origine albaneză (recidivist, trimis în judecată la data de 27 ianuarie 2023, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală, pentru infracțiuni similare) au organizat activități de procurare, disimulare, transport, introducere și comercializare pe teritoriul României a unor cantități de droguri de mare risc, de ordinul kilogramelor (cocaină și heroină), utilizând un autoturism destinat acestei activități, care avea un compartiment special amenajat ascunderea drogurilor.

Liderul grupului a procurat drogurile de mare risc din afara țării, cantitatea fiind disimulată în interiorul autoturismului, cu care, la 27 octombrie a pătruns în România condus de o femeie de origine muntenegreană.

Drogurile urmau să fie preluate, pentru a fi comercializate, de către inculpatul cetățean român, care deplasându-se cu un scuter, a realizat și escortarea autoturismului.

„Astfel, la data de 28.10.2023, inculpații au fost prinși în flagrant, după ce au introdus în România, în scopul comercializării, cantitățile de peste 4 kilograme de cocaină și aproximativ 10 kilograme heroină, droguri de mare risc, cu o valoare de piață de peste 880.000 euro”, spun reprezentanții DIICOT.

Judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului București a dispus sâmbătă arestarea preventivă a celor trei inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile.

(sursa: Mediafax)

Laura Buciu, laura.buciu@mediafax.ro

Keywords:HEORINĂ, COCAINĂ

×
Subiecte în articol: albanez herorina cocaină