x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu anunță un proiect care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile împotriva copiilor

Gorghiu anunță un proiect care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile împotriva copiilor

de Redacția Jurnalul    |    29 Mai 2024   •   18:45
Gorghiu anunță un proiect care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile împotriva copiilor

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, anunță inițierea unui proiect de lege care prevede înăsprirea pedepselor pentru agresiunile împotriva copiilor. „Cei care ar trebui să le poarte de grijă și nu o fac trebuie să știe ce riscă”, susține ministrul.

„Copiii noștri au dreptul la un viitor liniștit, un mediu sigur. Prin noul proiect de lege semnat alături de președintele PNL, Nicolae Ionel Ciucă, și de colegul meu, Andronache Gabriel, descurajăm faptele de agresiune față de copii. Pentru o copilărie fără violență! Cei care ar trebui să le poarte de grijă și nu o fac trebuie să știe ce riscă”, a scris, miercuri, pe Facebook, Alina Gorghiu.

Potrivit ministrului, inițiativa legislativă prevede creșterea limitelor de pedeapsă pentru rele tratamente aplicate minorului de la 5 la 10 ani, față de limitele în vigoare de la 3 la 7 ani.

Alina Gorghiu arată că, în anul 2023, erau efectuate cercetări în aproape 1700 de dosare.

De asemenea, proiectul prevede introducerea agravantei pentru cazurile în care punerea în pericol a minorului este realizată de către un părinte sau un tutore care a consumat droguri. „Aceștia pot primi o pedeapsă de la 7 la 12 ani închisoare pentru infracțiunea de rele tratamente”, arată ministrul.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu copii pedepse agresiuni