x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înființarea centrelor regionale de dezintoxicare

Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înființarea centrelor regionale de dezintoxicare

de Redacția Jurnalul    |    26 Iun 2024   •   13:15
Gorghiu: Parlamentul a adoptat proiectul privind înființarea centrelor regionale de dezintoxicare

Parlamentul a adoptat miercuri proiectul care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în cele opt regiuni de dezvoltare din țară, a anunțat ministrul Justiției, Alina Gorghiu.

Parlamentul a adoptat miercuri, când este marcată Ziua Internațională de Luptă împotriva Abuzului și Traficului Ilicit de Droguri, proiectul care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în cele opt regiuni de dezvoltare din țară.

Ministrul Justiției susține că aceasta este al treile proiect care vizează combaterea drogurilor și de îmbunătățirea legislației în acest domeniu, propus de PNL. Celelalte două, Registrul traficanților de droguri și Legea 2 Mai, sunt deja în vigoare.

„Astăzi, Parlamentul a adoptat și cel de-al treilea proiect, care prevede înființarea unor centre regionale de dezintoxicare și recuperare a dependenților în fiecare dintre cele opt regiuni de dezvoltare ale României: Nord-Est, Sud-Est, Sud-Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Centru și București-Ilfov. Aceste centre vor funcționa sub coordonarea Ministerului Sănătății și vor fi acreditate de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate, conform standardelor internaționale în domeniul recuperării persoanelor dependente de droguri”, susține Alina Gorghiu.

Ea arată că demersul era necesar „deoarece infrastructura pentru tratarea dependenței de droguri în România este practic inexistentă”.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alina gorghiu proiect dezintoxicare