x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Aproximativ 1.000 de timişoreni au protestat împotriva proiectului de ordonanţă privind graţierea

Aproximativ 1.000 de timişoreni au protestat împotriva proiectului de ordonanţă privind graţierea

19 Ian 2017   •   22:40
Aproximativ 1.000 de timişoreni au protestat împotriva proiectului de ordonanţă privind graţierea
Sursa foto: pressalert.ro

Aproximativ o mie de persoane au protestat, joi seară, în Piaţa Victoriei/Operei din Timişoara, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea unor pedepse şi modificarea Codurilor penale, declarându-se nemulţumiţi că astfel ar putea scăpa de răspunderea penală oameni politici, oameni de afaceri sau demnitari care au probleme cu legea.

Joi, numărul manifestanţilor din Timişoara a fost mult mai mare faţă de miercuri seară, când în Piaţa Victoriei s-au adunat în jur de 150 de persoane.

Şi joi seară, ei au purtat pancarte cu mesaje precum ''Vă rugăm să ne scuzaţi, nu producem cât furaţi'', ''În democraţie, hoţii stau la puşcărie'', ''Vrem democraţie fără amnistie'', ''DNA să vină să vă ia'', ''Penalii la puşcărie'', ''Spunem nu amnistiei şi graţierii'', ''La închisoare, nu la guvernare'', ''Corupţia ucide''.

Manifestanţii au pornit într-un marş în jurul Pieţei Victoriei, apoi cu toţii au revenit pe platoul din faţa Operei, unde au mai scandat mesaje de susţinere a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi.

Participanţii au promis să revină în Piaţa Victoriei şi în serile următoare, în acelaşi scop, tot de la ora 18,00.

Primul protest a fost spontan, apelul fiind lansat pe reţelele de socializare.

La ora 20,00, protestul s-a încheiat fără incidente.

Sursa - AGERPRES

×