x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu procurorul Negulescu

Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu procurorul Negulescu

15 Feb 2017   •   14:21
Augustin Lazăr a sesizat Inspecţia Judiciară în legătură cu procurorul Negulescu

Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a sesizat miercuri Inspecţia Judiciară pentru posibile abateri disciplinare, în legătură cu afirmaţiile care ar fi fost făcute de procurorul Mircea Negulescu, cel care a instrumentat dosarul Ponta - Ghiţă - Blair, în înregistrările audio difuzate pe postul România TV. 

Într-un comunicat transmis miercuri AGERPRES, Parchetul General anunţă că a sesizat Inspecţia Judiciară, având în vedere înregistrările audio difuzate, marţi, pe postul România TV, în care este redată o discuţie între două persoane, una dintre acestea fiind prezentată drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti. 

"Procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Augustin Lazăr, a sesizat astăzi, 15.02.2017, Inspecţia Judiciară, în temeiul dispoziţiilor art.45 al.1 din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevăzute de art. 99 lit. a şi j din Legea nr.303/2004, precum şi prevederilor Legii nr. 303/2004 republicată, cu modificările şi completările ulterioare, privind statutul judecătorilor şi procurorilor, în vederea extinderii verificărilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care şi-a înaintat cererea de încetare a detaşării la unitatea de parchet mai sus menţionată)", declară Parchetul General. 

Potrivit sursei citate, din contextul discuţiilor purtate între cei doi interlocutori ''reiese cu claritate faptul că persoana despre care se afirmă că avea în lucru o cauză făcându-se trimitere la doamna procuror Luminiţa Cristea, despre care în mod greşit s-a spus că lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în realitate activează în raza Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti''. 

''Totodată, în ceea ce priveşte înregistrarea audio difuzată s-a făcut referire la şeful doamnei procuror Luminiţa Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, şi nu la procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, domnul Augustin Lazăr", mai spune Parchetul General. 

CSM a confirmat miercuri că a înregistrat cererea procurorului Mircea Negulescu de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. www.agerpres.ro

×