x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocat: Bogdan Olteanu îşi va da demisia luni din funcţia de viceguvernator al BNR

Avocat: Bogdan Olteanu îşi va da demisia luni din funcţia de viceguvernator al BNR

29 Iul 2016   •   19:06
Avocat: Bogdan Olteanu îşi va da demisia luni din funcţia de viceguvernator al BNR
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Bogdan Olteanu îşi va da luni demisia din funcţia de viceguvernator al BNR, a anunţat avocatul acestuia, Constantin Durgheu.

"Luni, domnul Bogdan Olteanu îşi va da demisia din postul de viceguvernator al BNR, deoarece nu doreşte ca această instituţie respectabilă, condusă de persoane respectabile, să fie târâtă în mod nejustificat într-un scandal mediatic, pe care nu numai că nu şi l-a dorit, dar nici nu îl merită", a declarat vineri avocatul.

Declaraţia avocatului a fost făcută la finalul procesului în care a fost judecată cererea DNA de arestare preventivă a lui Bogdan Olteanu, acuzat de trafic de influenţă.

Avocatul a mai spus că Bogdan Olteanu nu a cerut şi nu a primit de la Sorin Ovidiu Vîntu vreo sumă de bani şi este "consternat" de acuzaţiile care i se aduc.

În opinia sa, Bogdan Olteanu nici măcar nu ar trebui pus sub control judiciar, care i se pare o măsură exagerată.

Bogdan Olteanu a fost reţinut joi noapte, sub acuzaţia că, în perioada iulie - noiembrie 2008, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la Sorin Ovidiu Vîntu suma de un milion de euro şi sprijin electoral în schimbul numirii lui Liviu Mihaiu în funcţia de guvernator al Deltei Dunării.

"În perioada iulie - noiembrie 2008, inculpatul Olteanu Bogdan, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a solicitat şi primit de la un om de afaceri ( n.r. - Sorin Ovidiu Vîntu) suma de 1.000.000 de euro şi sprijin electoral, constând în servicii de marketing şi consultanţă, în schimbul efectuării de demersuri pe lângă membrii Guvernului României pentru determinarea numirii unei persoane pe postul de guvernator al Deltei Dunării (n.r. - Liviu Mihaiu). Banii au fost remişi de către omul de afaceri, printr-un intermediar, la sediul unui partid politic", susţin procurorii DNA.

Ulterior, ca urmare a diligenţelor depuse de Bogdan Olteanu, Liviu Mihaiu a fost numit la data de 18 septembrie 2008 în funcţia de guvernator al Deltei Dunării. www.agerpres.ro

×