x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul unui minor din Sălaj supus la rele tratamente

Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul unui minor din Sălaj supus la rele tratamente

10 Sep 2018   •   15:27
Avocatul Poporului efectuează o anchetă în cazul unui minor din Sălaj supus la rele tratamente

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu şi efectuează o anchetă în cazul unui minor de 8 ani din Sălaj care ar fi fost supus la pedepse şi determinat să efectueze activităţi cu caracter sexual de către mătuşa la care se afla în plasament. 

Sesizarea din oficiu şi ancheta vizează posibila încălcare a art. 22 şi art. 49 din Constituţia României privind dreptul la viaţă şi la integritate fizică şi psihică, respectiv protecţia copiilor şi a tinerilor, a informat un comunicat al instituţiei. 

Un băiat în vârstă de 8 ani din Şimleu Silvaniei a fost supus de către mătuşa sa, vreme de mai multe luni, la pedepse inumane şi de o cruzime ieşită din comun, aceasta determinându-l atât pe el, cât pe şi sora sa, în vârstă de 14 ani, să efectueze activităţi cu caracter sexual, potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii pe 29 august de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Biroul Teritorial Sălaj. 

Procurorii DIICOT au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a femeii în vârstă de 48 de ani pentru săvârşirea infracţiunilor de rele tratamente aplicate minorului, agresiune sexuală şi participaţie improprie la infracţiunea de pornografie infantilă. 

Potrivit sursei citate, în perioada ianuarie 2017 - iulie 2018, cei doi minori au fost încredinţaţi în plasament mătuşii materne de către Comisia pentru Protecţia Copilului, pe considerentul că mama acestora are probleme de sănătate şi nu se poate ocupa de minori întrucât necesită o serie de investigaţii medicale şi intervenţii chirurgicale. 

În luna iulie, un tânăr în vârstă de 19 ani a sesizat Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Sălaj că cei doi fraţi sunt supuşi la rele tratamente de mătuşa lor, prezentând mai multe imagini în acest sens. AGERPRES

×