x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bănicioiu: Ghiţă nu a intervenit la mine

Bănicioiu: Ghiţă nu a intervenit la mine

06 Mar 2017   •   16:47
Bănicioiu: Ghiţă nu a intervenit la mine
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a susţinut luni că fostul deputat Sebastian Ghiţă nu a intervenit la el, pe vremea când era ministru, punctând că îl cunoştea pe acesta în calitate de coleg. 

"La mine nu. Am văzut şi eu ştirea. Cred că ar trebui să cereţi explicaţii, nu cred că este vorba de numele meu", a spus Bănicioiu, la Parlament, întrebat cu privire la documentele DNA Ploieşti. 

El a susţinut că îl cunoştea pe Sebastian Ghiţă în calitate de coleg. 

"Am văzut că era vorba de dosarul electronic al pacientului. Parcă asta a apărut şi în comunicarea oficială şi în date. Din câte îmi aduc eu aminte, cred că în 2013 s-a format sau chiar înainte de 2013. Dar sigur nu în mandatul meu", a adăugat Bănicioiu. 

Fostul ministru a susţinut că nu a discutat despre acest subiect cu Sebastian Ghiţă şi că acesta nu a venit niciodată în biroul său să îi ceară o intervenţie. 

Sebastian Ghiţă ar fi pretins de la reprezentanţii Siveco România diverse sume de bani, promiţând, în schimb, că îşi va exercita influenţa asupra mai multor factori decizionali, între care fostul premier Victor Ponta şi foştii miniştri Eugen Nicolăescu şi Nicolae Bănicioiu, în vederea atribuirii unor contracte din fonduri publice, se arată în documente aflate la cel mai nou dosar al DNA Ploieşti care îl vizează pe fostul deputat. AGERPRES

×