x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Bercea, la mâna judecătorului pe care l-a turnat

Bercea, la mâna judecătorului pe care l-a turnat

02 Feb 2016   •   14:13
Bercea, la mâna judecătorului pe care l-a turnat

Apelul înaintat de Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, la sentinţa de condamnare pentru şantajarea lui Mircea Băsescu va fi judecat de magistratul Cristian Deliorga. Deliorga este judecătorul pe care Bercea l-a denunţat că ar fi primit mită să-i scape fiul de închisoare.
Un complet al Curţii de Apel Constanţa a decis ca Cristian Deliorga să fie magistratul care va judeca apelul pe care Sandu Anghel l-a înaintat faţă de condamnarea primită pentru şantajarea lui Mircea Băsescu, fratele fostului preşedinte Traian Băsescu. Cristian Deliorga, pe care Bercea Mondial l-a denunţat anul trecut că ar fi primit mită din partea lui şi că ar avea relaţii de prietenie cu Mircea Băsescu, a solicitat să nu îi fie încredinţat cazul, însă completul Curţii de Apel Constanţa i-a respins cererea.

Astfel, pe 4 februarie, Deliorga va fi pus în situaţia de a-şi judeca denunţătorul. Bercea Mondial a susţinut că în anul 2008 i-ar fi dat bani lui Cristian Deliorga pentru a-l scoate pe fiul său, Florin Anghel, din închisoare. Potrivit acestuia, în încercarea de a-şi elibera fiul, ar fi apelat la Mircea Băsescu, care l-ar fi sunat în faţa lui pe judecătorul Deliorga.

De asemenea, anul trecut Bercea a afirmat în faţa instanţei că vrea să depună plângere la DNA împotriva judecătorului, spunând că din banii pe care i-a dat lui Mircea Băsescu în schimbul promisiunii că acesta îl va ajuta să iasă din închisoare, 20.000 de euro ar fi ajuns la Cristian Deliorga. „Să moară copiii mei, onorată instanţă, spun adevărul! Să se aleagă praful de copiii mei dacă mint”, a declarat atunci Bercea Mondial, după ce fusese invitat de către instanţă să depună jurământul în calitate de martor. Cazul a fost cercetat, la acea vreme, de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA).

Procurorii au decis însă să dea o soluţie de neîncepere a urmării penale în cazul lui Cristian Deliorga considerând că nu există suficiente probe pentru a fi cercetat.

Mircea Băsescu a fost condamnat, luna trecută, la patru ani cu executare pentru trafic de influenţă în cazul Bercea. Marian Căpăţână a primit trei ani de detenţie pentru complicitate.

Bercea Mondial a fost obligat să-i plătească 7.000 de euro
despăgubiri cumătrului Băsescu, pentru că l-a şantajat
 

×