x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Justitie Buzău: Petruş Cârcei, şeful Finanţelor Publice, anchetat de DIICOT pentru divulgarea de informaţii secrete

Buzău: Petruş Cârcei, şeful Finanţelor Publice, anchetat de DIICOT pentru divulgarea de informaţii secrete

10 Aug 2016   •   13:39
Buzău: Petruş Cârcei, şeful Finanţelor Publice, anchetat de DIICOT pentru divulgarea de informaţii secrete

La data de 10.08.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucuresti  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucuresti  au efectuat un număr de 3 percheziţii pe raza municipiului Buzău dintre care 1 percheziţie la sediul unei instituţii publice, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de favorizare a făptuitorului și compromiterea intereselor justiție.

     În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în cursul anului 2014, suspectul C. P. O., director executiv în cadrul  unei instituţii publice a sprijinit cu intenție doi făpuitori cercetați într-un dosar penal aflat pe rolul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial București, în scopul împiedicării și îngreunării cercetărilor în dosarul menționat și tragerii la răspundere penală, prin punerea la dispozitia acestora de informații nepublice.

    Astfel, luând cunoștință în virtutea funcției de informații privind modul în care urmează să se administreze o probă în dosarul aflat pe rolul D.I.I.C.O.T, suspectul a divulgat aceste date îngreunând urmărirea penală şi a  dezvăluit fără drept mijlocul de probă și înscrisul oficial  înainte de dispunerea unei soluții de trimitere în judecată ori de soluționarea definitivă a cauzei.

    La sediul DIICOT-Serviciul Teritorial Bucureşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 2 persoane.

×